Haluatko hoitaa itseäsi vaihtoehtoisesti ja välttää turhia lääkkeitä?  

Voit lopettaa epämääräisten nettisivustojen seuraamisen ja pääset eroon siitä jatkuvasta arpomisesta mikä olisi sinulle oikea metodi hoitaa itseäsi. Hajanaisten vinkkien sijaan saat säännöllisesti uusinta funktionaalisen lääketieteen tietoa siitä, miten voit auttaa kehoasi parantamaan itseään. 
Usein etsimme terveysongelmiin ratkaisuja lääketieteen piiristä vaikka 90% terveyteen vaikuttavista tekijöistä on terveydenhuolto järjestelmän ulkopuolella. 
Tiedäthän, että sinun kehossasi ei ole mitään vikaa ja kyse ei ole itsekurin puutteesta, vaan oikeanlaisen tiedon tarpeesta.
 

Syö itsesi terveeksi 

Funktionaalisen 

terveyden yhteisö

Yhteisössä kehität omaa hyvinvointiasi ammattimaisen tiedon avulla. Hämmästy itse ja saa lääkärisikin  hämmästymään siitä, miten kuntosi kohenee oikean ruokavalion avulla. 
Yhteisössä kehität kehon omaa potentiaalia parantaa itse itseään ja oivallat ettei kyse ole itsekurin puutteesta, vaan oikeasta metodista miten muutos tehdään.
Etenemme kuukausittain eri teemoilla, joiden avulla pääset eroon jatkuvasta epätietoisuudesta ja saat toimivia hoitovinkkejä elämääsi. 
Lähde mukaan

Mitä tarkoittaa Funktionaalinen terveys? 

Funktionaalinen terveys tarjoaa ainutlaatuisen polun kohti kokonaisvaltaista hyvinvointia. Tämän lähestymistavan ytimessä on syvä ymmärrys siitä, että terveys on paljon enemmän kuin oireiden puuttumista – se on elinvoimaisuuden ja täyden potentiaalin ilmentymä. Funktionaalinen lääketiede ei tyydy vain hoitamaan oireita, vaan pyrkii aktiivisesti tunnistamaan ja korjaamaan niiden syvemmät syyt. Tämä holistinen lähestymistapa integroi modernin tieteen ja perinteisen viisauden, ja se huomioi kaikki ne lukuisat tekijät – kuten ruokavalion, elämäntavat, ympäristön ja perimän – jotka muovaavat terveyttämme.

Funktionaalisen terveyden avulla voit siis saavuttaa optimaalisen terveyden, joka mahdollistaa energisemmän, onnellisemman ja tasapainoisemman elämän.

Jos käytetään puu vertausta, niin jokainen ymmärtää, että jos jokin lehti oireilee niin tulee katsoa puun runkoon ja juuriin. Ei kukaan ajattele että ongelma/oire ratkeaa maalaamalla lehti uudelleen vihreäksi. 

TIIVISTETTYNÄ 

Mistä on kyse 

Funktionaalisen terveyden yhteisössä?

Syö itsesi terveeksi -yhteisö tarjoaa uusinta tutkittua tietoa, käytäntöön vietynä askel kerrallaan otettavaksi yhdessä toisten samaa muutosta tekevien kanssa.

 • Uusinta osaamista funktionaalisesta lääketieteestä  suomennettuna ja käytännön läheisesti. 
 • Livevalmennus kerran kuukaudessa. 
 • Samanhenkisten ihmisten vertaistuki. 
 • Funktionaalisen lääketieteen perusruokavalio, siihen liittyvät ohjeet ja reseptit. Ohjeet vatsaa rauhoittavan ruokavalion toteuttamiseen. 
AINA ON TOIVOA

Mitä hyötyä turvallisesta yhteisöstä on minulle?

 • Saavutat paremman vireystilan ja terveyden, minkä ansiosta pystyt taas palaamaan takaisin sinulle tärkeiden harrastusten ja tapaamisten pariin.
 • Mielialasi kohenee ja aivosumu helpottaa, jonka ansioista olet taas enemmän oma  itsesi ja saat viimein taas kuulla ystäviltäsikin, että "hei sä olet taas jotenkin enemmän oma itsesi".
 • Saat ammattilaisen vinkit itsesi hoitamiseen keskustelupalstoilta kerätyn mutu-tiedon sijaan.
 • Selkeää struktuuria ja step-by-step ohjeita omaan muutokseesi, jota on helppo toteuttaa yhdessä samaa muutosta tekevien kanssa.
 • Energiaa päivällä ja hyvää unta yöllä: Energiatasosi ja unen laatusi paranevat, sillä alat valita mitä ja miten syöt, minkä laatuista ruokaa syöt sekä kiinnität huomiota ateriarytmiisi.
 • Pääset eroon makean himosta.
 • Opit toteuttamaan terveellistä ruokavaliota eikä ruoka enää hallitse sinua.

❤️Nyt.

Vaikka syömäni ruoka ei olekaan muuttunut, on ruokailun tietoinen rauhoittaminen vähentänyt tähän mennessä 11 kg painoa, vyötärönympärystä n. 10 cm ja verenpaine on nyt säännöllisesti ollut keskimäärin 138/75.  Siis en muista, koska viimeksi on ollut tuollaisia lukuja.

- Eeva-Riitta

Täällä onnistut!

Kannattaa tulla mukaan oppimaan yhdessä. Tämä on valtavan mielenkiintoista! Olla ravinto- ja terveystiedon eturintamassa! Ja saada paljon käytännön neuvoja ja tukea muutoksen tekemiseen. 

- Auli

Innolla odotan jatkoa!

Sanoisin että tule ihmeessä. Syö itsesi terveeksi -yhteisö on monipuolisin ja paras keino saada tietoa siitä mitä ravinnon avulla voidaan tehdä. Olen käynyt vuosien varrella hyvin monella verkkokurssilla ja lukenut lehdistä näihin aiheisiin liittyvistä asioista. Vasta nyt tuntuu siltä että saan todella vaikuttavaa ja itselleni hyödyllistä ja tarpeellista tietoa joilla saan terveyttäni kohenemaan. 

- Eija

Mitä kuuluu Funktionaaliseen lääketieteeseen...

Suolisto

Monissa kroonisissa sairauksissa toimintahäiriö alkaa suolistosta. Ruoansulatuskanavan toimintahäiriön ja kroonisen sairauden välinen yhteys on kaikkea muuta kuin yksinkertaista; se on monisuuntainen, laajavaikutteinen ja monimutkainen. Tutkimukset viittaavat siihen, että kun ruoansulatuskanavan normaali eheys heikkenee (vuotava suoli), se voi johtaa erilaisiin systemaattisiin vaikutuksiin, jopa ilman näkyviä maha-suolikanavan oireita.

Aloitamme suolistosta!

Hormonit ja vaihdevuodet

Tämä osiossa puhutaan hormonaalisista häiriöistä ja hormoni orkesterista. Kuinka hormonaalista häiriötä voidaan lähestyä useammalta kannalta. 

Funktionaalisen lääketieteen lähestymistapa pystyy ainutlaatuisella tavalla vastaamaan hormoniongelmiin, kun tarkastellaan monia erilaisia ​​tapoja, joilla hypotalamuksen, aivolisäkkeen, lisämunuaisen, kilpirauhasen ja sukurauhasten akseli säätelee terveyttä. Käyttämällä ruokavalion muutoksia, ravintolisiä ja muita elämäntapamuutoksia, hormoni ongelmat voivat ratketa kuin itsestään. 

🌸 Tervetuloa mukaan "Helpompaa elämää vaihdevuosissa" – Menopause Bootcampiin! 🌸

Aineenvaihdunta ja insuliiniresistenssi

Viimeisen vuosikymmenen aikana on kertynyt vakuuttavaa näyttöä siitä, että sydänsairauksien voittamisessa ei ole vain kysymys kolesterolin alentamisesta. Itse asiassa puolella sydänkohtauksen saaneista ihmisistä on normaali
kolesteroli ja nyt alhainen kolesteroli on yhdistetty merkittävään riskiin varhaiseen kognitiiviseen heikkenemiseen. Uutta tietoa on saatavilla. 

✅ Videot insuliiniresistenssista, kohonneesta kolesterolista ja kohonneesta verenpaineesta antavat hyvin konkreettia ohjeita.  Verensokerihaasteessa voit seurata omaa verensokeriasi reaalia-ajassa.✅ 

Immuniteetti ja autoimmuunisairaudet

Lähes 100 erilaista sairautta on luokiteltu luonteeltaan autoimmuunisairauksiksi. Vaikka näitä sairauksia pidetään yleensä erillisinä kokonaisuuksina, laajempi näkökulma saattaa paljastaa, että yhteiset mekanismit ovat näiden sairauksien taustalla. On täysin selvää, että ympäristötekijöillä on tärkeä osa taustalla olevaa etiologiaa. Esimerkiksi nivelreumassa geneettisten tekijöiden on osoitettu olevan vastuussa alle 50 prosentista riskistä. Tämä tarkoittaa, että ympäristötekijöillä – ja geenien ja ympäristön vuorovaikutuksilla – on oltava merkittävä rooli. Tästä ymmärryksestä huolimatta näiden muiden tärkeiden syy-tekijöiden määrittämiseen on kiinnitetty vähemmän huomiota.


Tämä osa-alue keskittyy krooniseen tulehdukseen ja siitä mahdollisesti aiheutuviin toimintahäiriöihin. 

🌿 Lääkäri Päivi Mäkeläisen luennolta: Immuunipuolustuksen tukeminen luontaisin keinoin, saat ohjeet virusinfektioden ehkäisyyn ja hoitoon.🌿

💚 Autoimmuuni workshopissa kuulet kuinka virukset ja toksiinit voivat olla autoimmuunisairautesi taustalla ja haasteista saat konkreettista apua oireisiisi. 💚 

Energian tuotanto ja jaksaminen

Tässä osiossa puhutaan mitokondrioiden toiminnasta ja toimintahäiriöistä, oksidatiivisen stressin vaikutuksista sekä ravitsemuksen ja elämäntapamuutosten vaikutuksesta sekä terveyteen että sairauksiin.

Mitokondrion ongelmiini kuuluu kivut (mm. nivelkivut, päänsärky), uupumus, masennus, aivojen rappeumasairaudet (mm. Alzheimerin tauti, Parkinson).

💜 Anestesia- ja kipulääkäri Pirjo Lindfors kertoo luennollaan Kipulääkärin näkökulma kivun kokonaisvaltaiseen hoitoon, kuinka kipuun voi merkittävästi vaikuttaa monella asialla. 💜 

Maksa ja myrkynpoisto

On vakuuttavia todisteita siitä, että jopa vähäinen myrkyille altistuminen edistää useiden kroonisten sairauksien kehittymistä, mukaan lukien väsymys, hormonitoimintahäiriöt ja krooniset rappeuttavat sairaudet, kuten Parkinsonin tauti. Koska kemikaalit ovat kaikkialla ympäristössä, on todennäköistä, että toksikologian kerta-altistumismalli on enemmän poikkeus kuin sääntö. 

Tässä osiossa puhutaan ympäristömyrkyistä, raskasmetalleista kemikaaleista ja hometoksiineista.

 Syö itsesi terveeksi

Funktionaaliseen lääketieteeseen ja terveyteen keskittyvä yhteisö

Video Poster Image

Oletko valmis ryhtymään oman terveytesi parhaaksi tukipilariksi?

Tässä yhteisössä saat tietoa, tukea ja askeleita arjen toteuttamiseen:

 • Uutta tietoa ja tutkimuksia tulee koko ajan, mikä takia on vaikea pysyä perillä kaikesta. Yhteisössämme saat heti uusinta tietoa sovellettuna arjen tilanteisiisi.
 • Tieto ei vielä paranna ketään vaan tietoa pitää soveltaa omaan arkeen tekoina. Toimimalla yhteisön ohjeiden mukaisesti pääset myös kokemaan aitoa muutosta.
 • Samanhenkisten ihmisten tuki auttaa sinua toteuttamaan tavoitteesi ja tekemään uudesta elämäntyylistäsi totta. 

Yhteisössä on voimaa!

Kuukauden video tai vieras

Yhteisössä paneudutaan funktionaalisen lääketieteen mukaisiin oireiden juurisyihin, joita ovat ravintoaineiden puutteet, ruokien aiheuttamat reaktiot, myrkyt, infektiot ja stressi. Kuukauden videoiden aiheina on seuraavat kokonaisuudet: suolisto, immuniteetti, sydän ja aineenvaihdunta, energiantuotanto ja jaksaminen, maksa ja myrkkyjen poisto sekä hormonit. Esimerkiksi Hannan workshop autoimmuunisairauksista, lääkärin Päivi Mäkeläisen 2 tunnin luento immuniteetista ja kipulääkäri Pirjo Lindforsin luento kivun kokonaisvaltaisesta hoidosta. 

Kerran kuukaudessa live valmennus Q&A

Valmennus toteutetaan kyselytuntina Zoomissa. Pääset esittämään sinulle tärkeitä kysymyksiä ja saat niihin vastauksia. Voit lopettaa epämääräisten nettisivustojen seuraamisen ja pääset eroon siitä jatkuvasta arpomisesta sen suhteen mikä on sinulle oikea metodi hoitaa itseäsi. 

Yhteisö tarjoaa sinulle yksittäisten ja hajanaisten vinkkien sijaan säännöllisesti uusinta faktaa siitä, miten voit auttaa kehoasi parantamaan itseään.

Yhteisö soveltuu myös kiireiselle itsestäänhuolehtijalle

Kaikista live-valmennuksista tulee nauhoite. Livessä ei tarvitse olla paikan päällä ja saat silti vastauksen juuri sinun kysymyksiisi esittämällä ne etukäteen yhteisössä. 

Kuukauden tärkeimmät asiat ovat aina selvästi esillä ja jo niitä seuraamalla pysyt parantumisen polulla. 

Saat yhteisön kätevänä appina puhelimeesi, joten voit kuunnella kaikkea materiaalia vaikka lenkkeillessäsi tai autoa ajaessasi. 

 

HAUSKA TAVATA

Olen Hanna Voutilainen

Olen funktionaalisen lääketieteen huippuasiantuntija Suomessa ja olen toiminut ravitsemusterapeuttina yli 20 vuotta. Kiinnostus alalle lähti siitä, kun pikkusiskoni sairastui tyypin1 diabetekseen ollessani 7-vuotias. Koin voimattomuutta ja halusin auttaa. Koen merkityksellisyyttä, kun saan auttaa toisia. Olen lisäksi kärsinyt erilaisista terveyshaasteista itse ihan vauvasta asti. Vatsavaivat, ihottumat ja päänsäryt estivät normaalia elämää lapsena ja nuorena. Ajattelin, että terveyteen täytyy voida itse vaikuttaa. Haavatkin paranevat itsestään, kun elimistö toimii niin kuin pitää. Miksi eivät muutkin asiat voisi korjaantua, kun saadaan elimistö toimimaan oikein?

Opin, että elimistön saa toimimaan niin kuin kuuluu, kun selvitetään ja korjataan juurisyitä ja vältetään laukaisevia tekijöitä. Funktionaalisen lääketieteen opin ja ymmärryksen myötä aloin saamaan ensin tuloksia itse ja myöhemmin huomasin samaa muutosta myös asiakkaissani.

Tieto ei vielä kuitenkaan paranna ketään, vaan tietoa pitää soveltaa omaan arkeen tekoina. Siksi olen luonut Syö itsesi terveeksi -yhteisön, jossa sinä saat pätevää tietoa sekä tukea ja steppejä arjen toteutukseen.

En malta odottaa, että tapaamme pian! 

Tämä yhteisö on sinulle jos...

 • Haluat hoitaa itseäsi vaihtoehtoisesti
 • Haluat välttää turhia lääkkeitä
 • Olet väsynyt epämääräisten nettisivujen selaamiseen etsiessäsi tietoa
 • Haluat voida paremmin ilman kalliita kokeita ja tutkimuksia
 • Kaipaat tukea terveellisten elämäntapojen toteuttamiseen
Haluan mukaan!
AINA ON TOIVOA

Sinä olet oman terveytesi paras tukipilari

Yhteisöstä saat apua tähän!

 

Mitä kaikkea yhteisöön kuuluu? 

 • Energisen elämän askeleet alkavat sähköisellä alkukartoituksella.

 • Videot funktionaalisen lääketieteen juurisyistä (5)

 • Video funktionaalisen lääketieteen core ruokavaliosta + kirjallinen ohje sekä reseptejä

 • Videot suolistosta ja ruoansulatuksen parantamisesta. Tiedäthän, että hyvinvointi alkaa suolistosta?

 • Kaikki Funktionaalisen lääketieteen keskeiset osa-alueet kuten immuniteetti, hormonit, aineenvaihdunta, myrkyt ja myrkkyjen poisto, energiantuotanto ja jaksaminen tullaan käsittelemään. 

 • Keskusteluketjut: 
  • Livevalmennusten kysymyksille. Tämä on tarpeellinen esityisesti silloin, jos et pääse paikalle
  • Uusien ystävien tapaamiselle
  • Core -ruokavaliolle 
  • Liikunnan tsemppikeskustelut
  • Kilpirauhasen vajaatoiminta
  • Diabetes
  • Ärtyvän suolen oireet
  • Unen parantamiseen
  • Äijien ruuista
  • Ruokaideoita ja reseptejä
 • Erilaisia hyvinvointia edistäviä haasteita, kuten vihermehu-, tietoinen syöminen- ja pätkäpaaston haasteet.

  • Pääset esittelemään itsesi ja toiveesi 
  • Haasteisiin osallistuminen on täysin vapaaehtoista. Kaikki etenevät yhteisössä omaan tahtiin
 • Meetups eli tapaamiset

  • Livevalmennusta Q&A 1- 1,5 h kerran kuukaudessa.
  • Tallenteen voit katsoa/kuunnella, kun sinulle parhaiten sopii. 

 

Parantuminen on oikeasti mahdollista ja nyt tiedät, miten! 

Liity funktionaalisen terveyden yhteisöön, jossa yhdistyvät tiede, valmennus ja tuki samanhenkisten elämänmyönteisten ihmisten kanssa. Unohda epämääräiset google haut ja lopeta jatkuva arvailu siitä mikä nyt olisi oikeasti terveellistä itsehoitoa. Tarjoamme sinulle yhteisössä säännöllisesti päivitettyä tietoa kehosi parantamisesta. Keskitymme keskeisiin aiheisiin, kuten suolisto, immuniteetti, aineenvaihdunta, hormonit, jaksaminen ja myrkyt, auttaen sinua saavuttamaan optimaalisen terveyden.

Yhteisön ydinajatuksena on aidosti tukea jäsenten hyvinvointia, eikä sitä käytetä minkään tuotteiden piilomainontaan.  

 

Lähde mukaan!
LÄHDE YHTEISÖÖN KANSSAMME!
  

Ja syö itsesi terveeksi

Kuukausittain

57 €/kk

 

Tilaus jatkuu toistaiseksi. Voit peruuttaa yhteisön jäsenyytesi milloin vaan

LÄHDE MUKAAN

Vuosittain

570 €

 

Saat kaupanpäällen uuden Ruokavalio ja Detox -verkkokurssin (97€)

LÄHDE MUKAAN

Haluaisitko pitää itsestäsi selkeämmin huolta ja päästä eroon huonosta olosta ja jopa lääkityksestä? 

Hengitä ja huomaa, miten olet tullut oikeaan paikkaan ja voit rauhan tunteen saattelemana lopettaa yksittäisten ja hajanaisten vinkkien seuraamisen ja epämääräisten nettisivujen tutkimisen. Yksittäisten ja hajanaisten vinkkien sijaan yhteisö tarjoaa sinulle selkeät askeleet parempaan vointiin. Tämä yhteisö tarjoaa sinulle sen mitä olet etsinyt päästäksesi eroon huonosta olosta ja mennäksesi kohti sellaista elämää kuin toivot. Yhteisömme avulla saat säännöllisesti uusinta tietoa siitä, miten voit auttaa kehoasi parantamaan itseään funktionaalisen lääketieteen keinoin. 

Katso webinaari tallenne 👇 

 

Syö itsesi terveeksi

- Funktionaalisen terveyden yhteisö

Yhteisössä voit kehittää omaa hyvinvointiasi ammatimaisen tiedon avulla niin, että voit itsesi lisäksi saada lääkärinkin hämmästymään oman kuntosi kohenemista. 

Yhteisössä sinulla on mahdollisuus helpoin kuukausi tai vuosimaksuin kuukausi kerrallaan kehittää tietoa sinun oman kehon potentiaalista parantaa itse itseään. Tiedäthän, että sinun kehossasi ei ole mitään vikaa ja kyse ei ole itsekurin puutteesta, vaan oikeanlaisen tiedon tarpeesta.

Tämä yhteisö tarjoaa sinulle oikean tiedon lisäksi myös hämmästyttäviä kokemuksia ja yhteisöllisyyttä, jolloin saat kaipaamaasi vertaistukea ja tulet nopeasti huomaamaan miten kehosi alkaa parantamaan itse itseään. 

 

Mikä sinulle on tärkeää elämässä ja ravitsemuksessa? 

 

Minulle on se, että tekemilläni asioilla on merkitystä ja että elämä on mahdollisimman tervettä ja iloista.

Tavataan pian yhteisössä, jossa sinulla on tilaa olla juuri sellainen kuin olet. Kuvittele miltä tuntuu saada sinulle paras tuki ja apu, jotta elämäsi tulee näyttämään sellaiselta kuin toivot. Miltä tuntuu kun kehosi ja mielesi täyttää rauhan tunne sen jälkeen kun ymmärrät, että juuri tätä olet etsinyt ja tätä kohti kulkenut? 

Ihanaa päästä tutustumaan sinuun ja tarinaasi! Nähdään pian!  

 Hanna 

 

Lähde mukaan