Epämääräisiä oireita ja vaivoja? Tuntuuko, että vaivat estävät sinua nauttimasta elämästä? Eliminaatioruokavalio voi auttaa

Selvitä oireita aiheuttavat ruuat ja voi paremmin nopeasti, tehdään se yhdessä ammattilaisen avulla ja turvallisen ryhmän tuella. Funktionaalisen lääketieteen eliminaatioruokavalio auttaa vähentämään matala-asteista tulehdusta, korjaa vuotavaa suolta ja kartoittaa oireita aiheuttavia ruokia.

Täytä kartoituslomake

Kohti terveyttä ja hyvinvointia eliminaatio- ruokavalion avulla

 

"Autan tunnistamaan kehon epämääräisen oireilun (kuten päänsärky, nivelkivut, vatsavaivat yms.) juurisyyt funktionaalisen lääketieteen ja eliminaatioruokavalion avulla, jotta sellaisetkin ihmiset, jotka ovat kokeilleet jo ihan kaikkea voivat viimein saada apua vaivoihinsa ja elää kivuttomana. 

Eliminaatioruokavalion avulla pystyt itse auttamaan kehoasi parantumaan ja voit todistaa parannusta omassa olossa jo viikossa - vaikka oletkin jo kokeillut ihan kaiken ja mistään ei ole ollut apua."

Ruokavaliolla on väliä

Kaiken takana on…. ruoka.
Näin voisi sanoa, sillä erilaiset kivut, turvotukset, iho-ongelmat, vatsavaivat tai jatkuva väsymys - voivat johtua siitä mitä syöt! 

- Ja tämä vaikka allergiatesteissä ei näkyisi mitään poikkeavaa.  

Eliminaatioruokavalio lähestyy yliherkkyyttä aivan eri näkökulmasta kuin miten perinteisiä "allergioita" tutkittaessa. 

Yli 90% asiakkaistani saa apua omaan tilanteeseensa jo viikossa eliminaatioruokavalio ryhmävastaanotolla, vaikka he ovat aloittaessa olleet sitä epäileväisiä ja aiemmat muutokset eivät ole auttaneet.

Onko sinulla kipuja, turvotusta, iho-ongelmia, vatsavaivoja tai väsymystä? Tiesitkö että ne voivat johtua ruokavaliosta? Selvitä oireita aiheuttavat ruuat ja voi paremmin nopeasti. Haluaisitko saada värit takaisin elämään ja olla taas oma virkeä itsesi?

Selvitä juurisyyt 

Eliminaatioruokavalio-valmennuksen avulla siirryt oireiden turruttamiseta juuri syiden hoitoon, jolloin oireet voivat kadota kokonaan. Se tarkoittaa että sinäkin pääset taas nauttimaan harrastuksia, herkkuja ja ihan vain siitäkin,, että voit taas matkustaa ilman stressiä vatsan toiminnasta tai muista vaivoista.

Valmennukseni soveltuu niille jotka ovat valmiita nyt oikeasti tekemään tarvittavat elämän muutokset saadakseen paremman olon, joita koen voivani auttaa. Ennen kuin voit hakea valmennukseeni kartoitamme myös hyvin sinun oireesi, jotta voimme olla varmoja, että juuri sinäkin voit saada tukea ryhmässä.

20 vuoden kokemuksella voin sanoa, että asiakkaitani yhdistää usein seuraavat asiat:
- ovat kokeilleet jo kaiken

- ovat käyneet monta keraa lääkärissä saamatta apua

- erilaisia oireita on paljon

- oireen pahenevat vuosi vuodelta

 

Näkyviä tuloksia eliminaatioruokavalio-ryhmävastaanotolla:

Eroon lääkkeistä: Kun juurisyy terveyttäsi heikentävälle ongelmalle katoaa saattaa olla, ettet tarvitse enää lääkitystä tai ainakin voit vähentää sitä. Kaikki lääke muutokset tulee aina tehdä yhdessä hoitavan lääkärin kanssa.

Paino kuriin: Kun kehosi toimii optimaalisesti niin pystyt tiputtamaan kiloja, sillä kun olet tasapainossa, niin kehosi lopettaa pitämästä yllä erilaisia toimintoja, jotka johtavat nimenomaan painon nousuun. Eliminaatioruokavalio paino laskee jos sinulla on ylipainoa ja paino nousee jos sinulla on alipainoa, näin tapahtuu kun tasapaino löytyy. 

Elämän muutos: jota ei tarvitse enää muuttaa! 

Kivut ja turvotukset vähenevät: Voit jo viikon päästä todeta kuten monet asiakkaani "En olisi uskonut että voin voida näin hyvin"

Nukut paremmin: Ensimmäinen asia mitä asiakkaat yleensä huomaavat on se, että he nukkuvat paremmin yllä ja ovat paljon virkeämpiä päivällä saaden enemmän aikaan kuin vuosiin.

Et ehkä haluaisi käyttää lääkkeitä mutta kun ilmankaan ei pärjää? Oletko käynyt lääkärissä monta kertaa saamatta apua?

Eliminaatioruokavalio -ryhmävastaanotolla voit saada avua seuraaviin vaivoihin:

 • Vatsavaivat: närästys, ummetus, ripuli, tulehdukselliset suolistosairaudet, 
 • päänsärkyyn,
 • nivelkipuihin ja reumaattisiin kipuihin, 
 • verensokeriin, 
 • painon nousuun, 
 • verenpaineeseen, 
 • veren rasva-arvoihin ja 
 • rasvamaksaa, 
 • masennukseen, 
 • ahdistukseen, 
 • huimaukseen ja 
 • väsymykseen. 

Mikä parasta: Vaikutus tulee usein jo viikossa! 

Funktionaalisen lääketieteen eliminaatioruokavalio auttaa vähentämään matala-asteista tulehdusta, korjaa vuotavaa suolta, vähentää maksan kuormaa sekä kartoittaa oireita aiheuttavia ruokia.

Hae mukaan  täyttämällä kartoituslomake, jonka avulla jo saat selkeyttä omasta terveyden tilastasi - maksutta!

Täytä kartoituslomake
"Heikentynyt sokerinsietokykyni on parantunut.  Paastoverensokerini on laskenut tasolle 4.8.- 5.3.
Yksin en olisi pystynyt aloittamaan ja pysymään eliminaatiodieetillä. Olen aikaisemmin yrittänyt itsekseni jättää jokin ruoka-aineen pois ja katsoa auttaako se tilannettani, mutta se ei kestänyt muutamaa päivää kauempaa. Ryhmässä oleminen oli todella hyvä tuki ja motivaatiokin."
Nainen 69-v
"60 lääkärikäynti ilman mitään apua. Energian saanti oli 1000-1200 kcal ja paino vaan nousi ja nousi (lyhyessä ajassa yli 30 kg), eliminaatioruokavalio auttoi lähes välittömästi ja nyt 2 kk aikana paino on laskenut 11-12 kg. On aivan uskomatonta mikä positiivinen vaikutus tällä on ollut mielialaanikin! Energiatasossa on tapahtunut VALTAVA muutos, olen saanut elämäni takaisin näiden 4 mustan vuoden jälkeen"
Mies 52-v

Eliminaatioruokavalio ryhmävastaanotto 3 kk

 
 • Viikoittaiset tapaamiset (Teams) tarjoavat jatkuvaa tukea muutoksen tekemiseen
 • Mitä syödään/mitä ei, tarkat ohjeet ja reseptit tekevät ruokavalion toteuttamisesta helppoa
 • Käsitellään oireita aiheuttavia ruokia ja yhdisteitä (histamiini, oksalaatit, lisäaineet ym.) ja toksiineita (ympäristö- ja homemyrkyt, raskasmetallit) sekä infektioita (virukset, bakteerit, parasiitit ja hiiva) eli huomioidaan myös muut mahdolliset juurisyyt
 • Käydään läpi ravintoaineita ja niiden puutteita ja varmistetaan että ruokavaliosi on ravitsemuksellisesti riittävä
 • Kuvallinen ohje sopivista ruuista kaupassa käyntiä helpottamaan
 • Whatsapp ryhmä varmistaa jatkuvan vertaistuen
 • Ryhmässä saat Hannan osaamisen ja avun sekä ryhmän korvaamattoman tuen muutoksen tekemiseen
 
Seuraava ryhmä alkaa tammikuussa. Lähetä sähköpostia [email protected] tai täytä kartoituslomake, jonka avulla jo saat selkeyttä omasta terveydentilastasi.
Täytä kartoituslomake
 

Eliminaatioruokavalio on tarkoitettu sinulle jos kärsit

 • vatsavaivoista, refluksista, suolistosairauksista
 • ihottumasta, nivelkivuista, pahasta olosta tai huonosta ruokahalusta
 • päänsärystä, migreenistä
 • autoimmuunisairauksista (esim. reuma, diabetes, kilpirauhasen vajaatoiminta, nivelreuma)
 • kohonneesta verensokerista, painonhallinnan haasteista
 • väsymyksestä, masennuksesta, ahdistuksesta, paniikkikohtauksista tai jaksamisen haasteista 
Seuraava ryhmä alkaa tammikuussa. Lähetä sähköpostia [email protected] tai täytä kartoituslomake, jonka avulla jo saat selkeyttä omasta terveydentilastasi.
Täytä kartoituslomake

Ira Lange

@ravitsemusterapeuttihanna ohjauksessa aloitin alkuvuodesta 2022 ja tässä lista vaikutuksista itselläni tähän mennessä. Tiedoksi, että tämä ei ole maksettu mainos eikä pyydetty kommentti!

- migreeni täysin poissa - en ole tarvinnut ainoatakaan piikkiä tai pilleriä. Pahimmillaan kohtaus saattoi kestää päiviä putkeen.
- krooninen astma, johon minulla on 24/7 lääkitys on helpottunut merkittävästi
- mielen virkeys, kirkkaus ja selkeys on upeaa - en pysty edes sanoilla kuvaamaan tätä oloa, niin hyvältä se tuntuu.
- verenpaineet ja leposyke alentuneet, vaikka eivät ole korkeita olleet ennenkään
- paino on stabiloitunut ja olen enää noin 1 kg päässä omasta tavoiteestani
- vatsan turpeuden tunne poissa ja vatsa sekä suolisto tasapainottunut
- merkittävä tuki ja vaikutus syöpähoidoissani

Kaikenkattava hyvä sekä henkinen että fyysinen hyvä olo eksponentiaalisesti parantunut.

Totean vain että #kiitollinen ❤️

Tietoa eliminaatioruokavaliosta

Tervetuloa! Olen innostunut jakamaan tietoa funktionaalisen lääketieteen eliminaatioruokavaliosta, joka voi olla todella tehokas työkalu terveyden parantamiseen. Tutkimuksissa se on todettu merkittävimmäksi funktionaalisen lääketieteen työkaluksi.

Eliminaatioruokavalio tunnetaan myös nimellä eliminaatiodieetti, ja sen avulla voit löytää ruoka-aineet, jotka voivat aiheuttaa sinulle oireita tai terveysongelmia.

Eliminaatioruokavalion perusajatus on yksinkertainen, mutta sen vaikutukset voivat olla merkittäviä. Ruoka-aineet voivat aiheuttaa monenlaisia ​​haitallisia reaktioita joillakin ihmisillä, kuten allergioita, intoleransseja tai tulehdusta. Nämä reaktiot voivat ilmetä erilaisina oireina, kuten vatsavaivoina, ihottumina, väsymyksenä, nivelkipuina ja mielialan vaihteluina jne. Eliminaatioruokavalio auttaa tunnistamaan nämä ruoka-aineet ja tarjoaa sinulle mahdollisuuden löytää yksilöllisesti räätälöity ruokavalio, joka vähentää oireita ja parantaa terveyttäsi. Elimaatioruokavalion avulla lyödät itsellesi sopivan ruokavalion jota voit noudattaa käytännössä ikuisesti.

Eliminaatioruokavalio voidaan jakaa kahteen tai kolmeen vaiheeseen. Ensimmäinen vaihe on eliminaatiovaihe, jolloin tiettyjä ruoka-aineita poistetaan ruokavaliosta kokonaan. Näitä ruoka-aineita ovat sokeri, lisäaineet ja tavallisimmin yliherkkyysoireita aiheuttavat ruoa. Tämän vaiheen tarkoituksena on antaa elimistöllesi aikaa palautua ja rauhoittua. Eliminaatiovaihe kestää yleensä noin 3-4 viikkoa, ja sen aikana sinun tulisi seurata oireiden muutoksia ja ruokavalion vaikutusta koko elimistöön.

Toisessa vaiheessa, altistus vaiheessa, yksi kerrallaan poistetut ruoka-aineet lisätään takaisin ruokavalioon. Tämä tarkoituksena on havaita, aiheuttavatko nämä ruoka-aineet sinulle oireita tai reaktioita. Jokainen ruoka-aine testataan yleensä noin 2-3 päivän ajan, ja sinun tulisi pitää päiväkirjaa oireista tai reaktioista. Jos ruoka-aine aiheuttaa negatiivisen reaktion, se poistetaan ruokavaliostasi. Tämä vaihe auttaa sinua tunnistamaan juuri ne ruoka-aineet, jotka voivat vaikuttaa sinuun haitallisesti.

Kolmannessa vaiheessa, ylläpitovaiheessa, sinulla on mahdollisuus luoda yhdessä ravitsemusterapeutin kanssa yksilöllisesti sopiva ruokavalio, joka perustuu saatuun tietoon ruoka-aineiden sopivuudesta. Tämä vaihe on erityisen tärkeä, koska se auttaa sinua luomaan tasapainoisen ja monipuolisen ruokavalion, joka tukee terveyttäsi ja vähentää oireitasi. Voit hyödyntää ruoka-aineita, jotka eivät aiheuta sinulle reaktioita, ja valita vaihtoehtoja, jotka ovat ravitsevia ja herkullisia samanaikaisesti. Monipuolinen ruokavalion on huomattavan tärkeä ja liian kapeasta ruokavaliosta voi olla enemmän haittaa kuin hyötyä. 

MIKSI EN OLE saanut tuloksia eliminaatioruokavaliolla AIEMMIN?

On tärkeää huomata, että eliminaatioruokavalio vaatii ammattilaisen ohjausta, kuten funktionaalisen lääketieteen ravitsemusterapeutin tai lääkärin. He pystyvät auttamaan sinua suunnittelemaan ruokavalion, antamaan ohjeita ruoka-aineiden korvaamisesta ja seuraamaan oireiden kehittymistä. Ravitsemusterapeutti varmistaa ruokavalion ravitsemuksellisen riittävyyden. Ammattilainen on myös tukemassa sinua matkallasi ja antavat tarvittavat neuvoja ja ohjeita. Ilman näitä sekä vertaisryhmän tukea jää matka helposti kesken ja tulokset saamatta.

Eliminaatioruokavalio ei ole pitkäaikainen ruokavalio, vaan sen tarkoituksena on auttaa tunnistamaan juuri sinulle sopivat ruoka-aineet ja räätälöidä ruokavalio, joka tukee terveyttäsi. Tämä voi tarkoittaa tiettyjen ruoka-aineiden välttämistä pysyvästi tai rajoitettua käyttöä.

Eliminaatioruokavalio on vaikuttava työkalu, joka auttaa sinua löytämään tasapainon ja hyvinvoinnin ruokavalion avulla.