Epämääräisiä oireita ja vaivoja kehossa? Tuntuuko että vatsavaivat, migreeni tai kivut joihin lääkärissä käynti ei ole auttanut, estävät sinua nauttimasta elämästä? Eliminaatioruokavalio voi auttaa.

Eliminaatioruokavalio-ryhmävastaanotto auttaa sinua tunnistamaan mitkä ruoka-aineet tai elintapasi voivat olla salakavala syy näihin pitkään jatkuneisiin kipuihisi. 
Ja tämä vaikka olisit jo käynyt yliherkkyystesteissä ja niissä ei ole todettu mitään poikkeavaa. 

Hyvä uutinen on se, että eliminaatioruokavalion avulla voit päästä PYSYVÄSTI eroon kivuistasi jo viikossa - ja tämä aivan täysin luonnollisin menetelmin. 

Funktionaalinen lääketiede lähtee aina selvittämään oireen juurisyytä sen sijaan, että se hoitaisi vain noita oireita kuten perinteinen lääketiede usein tekee.
Kun juurisyy poistuu, ei vaiva enää haittaa sinua. 

"Ei sinussa ole mitään vikaa" tai toinen ääripää "ei tälle voi mitään, ota Buranaa." 
"Kenties sinulla vain on liian paljon stressiä." 

"Kivut voivat olla periytyviä" 
"Saatat olla vaan vähän herkkä." 

- Ehkä sinäkin olet kuullut näitä lauseita lääkäriltäsi ja siksi kärsit yhä edelleen oireista, jotka tekevät sinun elämästäsi yhä hankalampaa?

Oireesi ovat todellisia vaikka testeissä ei olekaan löytynyt mitään - kartoittamalla juurisyyt funktionaalisen lääketieteen ja eliminaatioruokavalion avulla voit vähentää nopeasti matala-asteista tulehdusta, korjata vuotavaa suolta ja sen myötä tuplata oman jaksamisesi sekä päästä nauttimaan elämästä huolettomasti uudelleen. 
 
 

Olen Hanna, funktionaalisen lääketieteen lähettiläs ja autan tunnistamaan sinun kehosi epämääräisen oireilun kuten päänsärkyä, nivelkipua tai vatsavaivoja aiheuttavia juurisyitä funktionaalisen lääketieteen pohjautuvan eliminaatioruokavalion avulla. 

Olen yli 20-vuoden urallani ohjannut potilaita, jotka olivat ennen minun tapaamistani kokeilleet jo ihan kaikkea ilman tuloksia ja nyt he saivat ohjauksessani helpotusta viikossa oloonsa. Mikä kuitenkin on vielä merkittävämpää on se, että   eliminaatioruokavalion avulla heidän kivut ovat pysyneet poissa siitä lähtien.

Kohti terveyttä ja hyvinvointia eliminaatio-ruokavalion avulla.

Selvitä oireita aiheuttavat ruuat ja voi paremmin nopeasti, tehdään se yhdessä ammattilaisen avulla ja ryhmän tuella. Funktionaalisen lääketieteen eliminaatioruokavalio auttaa vähentämään matala-asteista tulehdusta, korjaa vuotavaa suolta ja kartoittaa oireita aiheuttavia ruokia.

Eliminaatioruokavalio ryhmävastaanotto. 

Hae mukaan käymällä läpi hakuprosessi, jonka avulla jo saat selkeyttä omasta terveystilanteestasi - maksutta! 

 💜

Täytä kartoituslomake

Selvitä juurisyyt

Eliminaatioruokavalio-valmennuksen avulla siirryt oireiden turruttamisesta juurisyiden hoitoon, jolloin oireet voivat kadota kokonaan. Se tarkoittaa että sinäkin pääset taas nauttimaan harrastuksista, herkkuja ja ihan vain siitäkin, että voit taas matkustaa ilman stressiä vatsan toiminnasta tai muista vaivoista.

Valmennukseni soveltuu niille jotka ovat valmiita nyt oikeasti tekemään tarvittavat elämän muutokset saadakseen paremman olon, joita koen voivani auttaa. Ennen kuin voit hakea valmennukseeni kartoitamme myös hyvin sinun oireesi, jotta voimme olla varmoja, että juuri sinä voit saada apua ja tukea ryhmässä.
 

Autettuani tuhansia suomalaisia, voin sanoa, että asiakkaitani yhdistää usein seuraavat asiat:

 • Erilaisia oireita kehossa, oireita on yleensä useampia. 
 • Niiden kuvaileminen lääkärille on haastavaa tai turhauttavaa, koska niihin ei saa apua.
 • Ovat kokeilleet jo kaiken self-helpistä spesialistilääkäreihin
 • Oireet ovat pahentuneet vuosien myötä

 

AINA ON TOIVOA

Liittymällä mukaan ryhmässä tapahtuvaan hoito-ohjelmaan voit:

 • Päästä eroon vatsavaivoista, jolloin vatsa ei enää rajoita elämää ja voit elää itsesi näköistä elämää.
 • Päästä eroon aivosumusta ja väsymyksestä. Kun olet virkeämpi ja ajatus kulkee paremmin, se vaikuttaa kaikkiin elämän osa-alueisiin.
 • Päästä eroon kivuista ja säryistä, et tarvitse enää lääkkeitä näiden hoitamiseen ja pääset eroon lääkkeiden haitoista.
 • Saada helpotusta autoimmuunisairauksiin kuten kilpirauhasen vajaatoimintaan, reumaan, tulehduksellisiin suolistosairauksiin ja moneen muuhun.
 • Nukkua paremmin ja olla virkeämpi päivällä.
 • Korjata aineenvaihduntaasi ja saada paino haasteet, verensokeri ja kolesteroli hallintaan.

Kun korjataan asioita solutasolla, se ei voi olla vaikuttamatta. 

Syömällä sinun keholle spesifisesti sopivaa ruokaa ja jättämällä pois sen mikä ei sovi sinulle, annat kehollesi mahdollisuuden korjata soluja, ja poistaa kipua ja vaivaa aiheuttavat oireesi.

 💜

Täytä kysely kartoittaaksesi oireesi
Henkilökohtainen valmennus on kaikkein tehokkain

Tämä valmennus on sinulle jos kärsit...

 • vatsavaivoista, refluksista, suolistosairauksista
 • ihottumasta, nivelkivuista, pahasta olosta tai huonosta ruokahalusta
 • päänsärystä, migreenistä
 • autoimmuunisairauksista (esim. reuma, diabetes, kilpirauhasen vajaatoiminta, nivelreuma)
 • kohonneesta verensokerista, painonhallinnan haasteista
 • väsymyksestä, masennuksesta, ahdistuksesta, paniikkikohtauksista tai jaksamisen haasteista 
 • sinulla on paljon erilaisia näennäisesti toisiinsa liittymättömiä oireita ja vaivoja kuten (vatsavaivoja, kipuja, turvotuksia, iho-ongelmia, autoimmuunisairauksia, aineenvaihdunnan ongelmia, masennusta, väsymystä ym)
 • sinulla on tullut mitta täyteen erilaisten oireiden kanssa
 • olet käynyt monta kertaa lääkärissä saamatta apua
 • olet kokeillut jo kaikkea

Ruokavaliolla on väliä

 

Kaiken takana on…. ruoka.
Näin voisi sanoa, sillä erilaiset kivut, turvotukset, iho-ongelmat, vatsavaivat tai jatkuva väsymys - voivat johtua siitä mitä syöt! 

Ja tämä vaikka allergiatesteissä ei näkyisi mitään poikkeavaa.  

Eliminaatioruokavalio lähestyy yliherkkyyttä aivan eri näkökulmasta kuin miten perinteisiä "allergioita " tutkittaessa. 

Yli 90% asiakkaistani saa apua omaan tilanteeseensa jo viikossa eliminaatioruokavalion avulla, vaikka he ovat aloittaessa olleet sitä mieltä, ettei heillä ole mitään yliherkkyyttä tai vaikka aiemmat ruokavaliomuutokset eivät ole auttaneet.

Onko sinulla kipuja, turvotusta, iho-ongelmia, vatsavaivoja tai väsymystä? Tiesitkö että ne voivat johtua ruokavaliosta? Selvitä oireita aiheuttavat ruuat ja voi paremmin. Haluaisitko saada värit takaisin elämään ja olla taas oma virkeä itsesi?

 • Aloita täyttämällä kartoituslomake, se auttaa selventämään sinulle omaa tilannettasi

Eliminaatioruokavalio ryhmävastaanotto 

Hae mukaan täyttämällä kartoituslomake, jonka avulla jo saat selkeyttä omasta terveystilanteestasi - maksutta!

 💜

Täytä kartoituslomake

Mitä kuuluu Eliminaatioruokavalio ryhmävastaanottoihin?

mikä ärsyttää suolistossa? mikä vatsaa vaivaa?
KOKONAISUUS 1

Maksuton alkukartoitus

2 vaiheinen maksuton alkukartoitus:

 • Voit päästä alkuun ja kartoittaa oman kehon toimintoja maksutta
 • Näet onko sinulla tarvetta korjata asioita eliminaatioruokavalion avulla, vai onko oikeastaan mahdollista löytää tähän jokin vieläkin yksinkertaisempi ratkaisu.

TAVOITE: Saat selkeyttä omasta terveydentilastaisi 

mikä ärsyttää suolistossa? mikä vatsaa vaivaa?
KOKONAISUUS 2

Funktionaalisen lääketieteen eliminaatioruokavalio

Alkukartoituksen jälkeen: 

 • siirrymme kartoittamaan testituloksen pohjalta niitä ruoka-aineita, joita sinun tulisi eliminoida, eli karsia pois omalta lautaselta, jotta voit voida paremmin nopeasti
 • Tämä vaihe on se kaikkein vaikein toteuttaa - jos muutoksen meinaa tehdä yksin. 
  Siksi olen luonut tämän ryhmäohjauksen, jossa paitsi oikeiden ohjeiden ja neuvojen lisäksi mitkä tekevät muutoksen toteuttamisesta paljon helpompaa, myös ryhmän tuki on jatkuvasti sinun lähelläsi. Näin jo sata ihmistä ovat päässeet yli aina epäonnistuneesta eliminaatioruokavalion vaiheesta ja ovat oikeasti saaneet tuloksia: 
  kivut ovat parhaimmillaan helpottaneet jo päivissä.

TAVOITE: Tämän avulla et pelkästään varmista ettei testi jää kesken, vaan myös alat muutamissa päivissä huomata parannusta omassa kehossasi ja jaksamisessasi. 

ruuansulatuksen puutteiden korjaaminen
KOKOAISUUS 2

Ruokien osaava testaaminen

Tunnistetaan oireita aiheuttavat ruuat:

 • Tässä moduulissa pääset ilman epävarmuutta toteamaan mitkä ruoka-aineet ovat ne mitkä eivät oikein sovi kehollesi - sellaisenaan. 
  Myös tässä kohtaa moni tekee virheen ja testaa ruoka-aineta väärällä tavalla ja joutuu sen seurauksena aloittamaan testin uudelleen alusta. 
 • Välttääksesi tämän sinun tulee tietää miten palautat ruoka-aineita vaiheittain ja miten tulkita kehon reaktioita. 
  Liittyessäsi eliminaatioruokavalio- ryhmääni saat tähänkin vaiheeseen yksilöllisen tuen ja kaikki vinkit ja vastaukset juuri omaan yksilölliseen tilanteeseesi. 
 • Saat ohjeet pois jäävän ruuan ravitsemukselliseen korvaamiseen, se varmistaa että mitään ravintoaineiden puutteita ei pääse syntymään
 • Tarkistetaan myös että käyttämäsi lääkkeet eivät  aiheuta ravintoaineiden puutteita

TAVOITE: Tämän avulla motivoidut nopeasti selkeydestä mitä testi sinulla antaa ja pääset etenemään kohti rutiineja mitkä tekevät kehollesi hyvää. Opit tunnistamaan yhteyden ruuan ja oireiden välillä.

 

tasapainoa elämään
KOKONAISUUS 3

Tasapainoinen ruokavalio mikä on tullut jäädäkseen.

Tässä moduulissa luomme persoanalisoidun ruokavalion juuri sinulle ja sinun arkeesi sopivaksi - ja mikä parasta: voit noudattaa sitä nyt vaikka lopun elämäsi. 

 • Voit siis heittää hyvästit sekä oireille, että jatkuvalla uusien vinkkien selaamiselle - mikä on vienyt sekä aikaasi että energiaa. 
 • Eliminaatioruokavalio-ryhmäohjelman päätteeksi sinulla on selvät sävelet sen kanssa mitä ja miten sinun kannattaa syödä, jotta kehosi voi päivästä toiseen hyvin. 

TAVOITE: Sinun elämäsi helpottuu ja voit nyt paitsi käyttää vapautunutta aikaa sekä energiaa itseesi, niin myös suunnitella kivaa tekemistä yhdessä rakkaiden kanssa kun terveyshaasteet eivät enää hidasta menoa. 

Suoliston pinnan korjaaminen
MITEN ELIMINAATIORUOKAVALIO RYHMÄOHJAUS KÄYTÄNNÖSSÄ TOTEUTETAAN? 

Ammattilaisen tukea ja uusinta tietoa maailmalta

Tapaamme joka viikko Teamssissä 3 kk ajan ja käymme läpi sinun kuulumiset. 

 • RyhmätapaamisetSaat tukea tapaamisissamme arjessasi esiintuleviin tilanteisiin - jotta pystyt oikeasti soveltamaan kaikkea oppimaasi arjessa, silloinkin kun sinulla on kiire ja vähän aikaa keskittyä ruokavalioosi. 
  Sillä se mitä tarvitset onnistuaksesi ei ole pelkkä tieto, vaan juurikin tuki käytännön toteutukseen. 
  Tapaamisista tulee talenne ja kattavat ohje videot ovat Kajabissa, saat myös kuvallisen ohjeen sopivista ruuista kaupassa käyntiä helpottamaan.
 • Vertaistuki: Lisäksi tukena on myös ryhmä, joka käy läpi samaa muutosta ja vaikka vierastat ajatusta ryhmästä - niin on tutkitusti paljon helpompaa tehdä elämäntapamuutos kun sinulla on kanssakulkijoita kenen kanssa jakaa matkaa. Ryhmä on ollut asiakkailleni erityisen tärkeä - tulokset mitä ryhmässä saadaan aikaan ylittävät usein kaikkien omat odotukset. 
 • Yksityisviestit: Voit milloin vaan lähettää minulle henkilökohtaisia kysymyksiä ja vastaan sähköpostitse
 • Jatkuva tuki: Whatsapp ryhmä jatkuvaan vertaistukeen varmistaa, että et jää yksin missään vaiheessa
Ruokavalion laajentaminen
MIHIN ELIMINAATIORUOKAVALIO RYHMÄOHJAUKSEN TULOKSET PERUSTUVAT? 

Funktionaalinen lääketiede

Voin luvata lähes kaikille osallistujille oireiden helpottumisen - ja tämä siis täysin luonnollisin menetelmin. 

 • Kun matala-asteinen tulehdus helpottaa, niin se vaikuttaa kipuun ja kaikkiin kroonisiin sairauksiin
 • Huomioimme myös muut yhdisteet jotka voivat oireita aiheuttaa (histamiini, oksalaatit, lisäaineet ym.). Samoin toksiinit (ympäristö- ja homemyrkyt, raskasmetallit) sekä infektiot (virukset, bakteerit, parasiitit ja hiiva) eli huomioidaan kaikki mahdolliset juurisyyt
 • Käydään läpi myös ravintoaineita ja niiden puutteita, ja varmistetaan että ruokavaliosi on ravitsemuksellisesti riittävä
 • Tässä ohjelmassa sinulla voi ilmetä yliherkyyttä vaikka viralliset testit eivät ole niin osoittaneetkaan

Tulokset perustuvat siihen miten funkitionaaliessa lääketieteessä käsitellään oireiden juurisyitä ja niiden korjaamista. Huomioimalla toksiinit, infektiot, stressin ja ravintoaineiden puutteet ruokareaktioiden ohella, saadaan tuloksena virkeämpi keho, jonka ansiosta aivosumu väistyy. 

MUKAVA TAVATA

Olen Hanna Voutilainen

Olen toiminut ravitsemusterapeuttina yli 20 vuotta. Kiinnostus alalle lähti omista ja läheisten terveyshaasteista.

Ajattelin että terveyteen täytyy voida itse vaikuttaa sillä mitä syö, kun kirjaimellisesti muodostumme syömästämme ruuasta. Haavatkin paranevat itsestään, kun elimistö toimii niin kuin pitää niin miksi eivät muutkin asiat voisi korjaantua kun saadaan elimistö toimimaan niin kuin pitää.

Asiakkaat eivät kuitenkaan saaneet toivottuja tuloksia ennen kuin 10 vuotta sitten kun löysin funktionaalisen lääketieteen. Opin että elimistön saa toimimaan niin kuin kuuluu kun selvitetään ja korjataan juurisyitä ja vältetään laukaisevia tekijöitä eikä pelkästään hoideta oireita.

Tämän opin ja ymmärryksen myötä asiakkaat alkoivat saada aivan toisenlaisia tuloksia ja alkoi tapahtua ihmeitä.

En malta odottaa että pääsen auttamaan sinua!

Suoliston kunnostaminen auttoi myös minua

"Metabolinen oireyhtymä näyttää poistuvan" 

"Paino on laskenut 14-15 kg. Makeanhimoa ei ole, se meni tosi pian ruokavalion aloituksen jälkeen. Verensokerin paastoarvot ovat jatkuvasti alle 6 eli normaalissa. Jalkasäryt ovat haihtuneet. Turvotuksia ei ole ja vyötärönympärys on kaventunut 15 cm. Yöhikoilu on jäänyt pois lähes kokonaan. Suoli toimii normaalisti. Närästyslääkkeitä en ole syönyt yhtään ruokavalion aloittamisen jälkeen.” 

 

- Liisa 61-v

“Jos olet kokeillut jo aivan kaikkea tämä on juuri sinulle” 

"Vatsavaivani hävisivät kokonaan. Ylävatsan turvotus hävisi ensimmäisten päivien aikana ja vatsa alkoi toimia normaalisti. Nukkuminen parantui huomattavasti. Lisäksi aivosumu katosi ja yleinen väsymys hävisi ja virtaa riittää aivan eri tavalla.”

 

- Susalla 31v

“Ravitsemusterapeutti sai puoli vuotta kestäneen järkyttävän lonkkakivun loppumaan kuin seinään” 

“Eliminaatiodieettiä takana 1 kk, voimat palasivat, ihottumat hävisivät ja värit tulivat takaisin elämään. Puoli vuotta kestänyt järkyttävä lonkkakipu loppui kuin seinään, kyseistä kipua lääkärit eivät saaneet edes vahvoilla opiaateilla/hermokipulääkkeillä kuriin. Ha! Ravitseusterapeutti sai!!”

 

- Laura 46-v

Eliminaatioruokavalio ryhmävastaanotto. 

Hae mukaan käymällä läpi hakuprosessi, jonka avulla jo saat selkeyttä omasta terveystilanteestasi - maksutta!

 💜

Täytä kartoituslomake

Ryhmävastaanotto

 

Oletko valmis voimaan paremmin? Haluatko...

 • päästä eroon turvotuksesta ja tuntea olosi kevyemmäksi?
 • saada ruuan sulamaan paremmin ja vatsan toimimaan normaalimmin, jotta sinun ei tarvitse suunnitella päivääsi vatsan ehdoilla?

 • päästä eroon aivosumusta, jotta voit ajatella selkeästi, parantaa muistiasi ja saada enemmän aikaan?
 • parantaa untasi, jotta tunnet olosi virkeäksi ja energiseksi koko päivän?
 • päästä eroon makeanhimosta samalla kun tasapainoitat verensokeria?
 • päästä eroon kivuista ja vähentää lääkkeiden käyttöä luonnollisesti?
 • näyttää ja tuntea itsesi vuosia nuoremmaksi?

 • Ja paljon, paljon muuta!

Et ehkä haluaisi käyttää lääkkeitä mutta kun ilmankaan ei pärjää? Oletko käynyt lääkärissä monta kertaa saamatta apua?

Eliminaatioruokavalio-valmennuksesta voit saada avun seuraaviin vaihvoihin:

  •  vatsavaivoihin kuten närästys, ummetus, ripuli, tulehdukselliset suolistosairaudet
  • päänsärkyyn,
  • nivelkipuihin ja reumaattisiin kipuihin,
  • verensokeriin,
  • painon nousuun,
  • verenpaineeseen, 
  • veren rasva-arvoihin ja rasvamaksaan, 
  • masennukseen,
  • ahdistukseen,
  • huimaukseen ja 
  • väsymykseen. 

Mikä parasta: Vaikutus tulee usein jo viikossa! 

Hae mukaan valmennukseen täyttämällä kartoituslomake, jonka avulla saat selkeyttä omasta terveyden tilastasi - maksutta!

 💜

Luen vastauksesi ja otan sinuun yhteyttä. Haluan varmistaa, että pystyn sinua auttamaan ja että eliminaatioruokavalio ryhmävastaanotto on sinulle oikea ratkaisu. Ryhmävastaanotot alkavat tammikuussa. 

Täytä kartoituslomake

Ira Lange

@ravitsemusterapeuttihanna ohjauksessa aloitin alkuvuodesta 2022 ja tässä lista vaikutuksista itselläni tähän mennessä. Tiedoksi, että tämä ei ole maksettu mainos eikä pyydetty kommentti!

- migreeni täysin poissa - en ole tarvinnut ainoatakaan piikkiä tai pilleriä. Pahimmillaan kohtaus saattoi kestää päiviä putkeen.
- krooninen astma, johon minulla on 24/7 lääkitys on helpottunut merkittävästi
- mielen virkeys, kirkkaus ja selkeys on upeaa - en pysty edes sanoilla kuvaamaan tätä oloa, niin hyvältä se tuntuu.
- verenpaineet ja leposyke alentuneet, vaikka eivät ole korkeita olleet ennenkään
- paino on stabiloitunut ja olen enää noin 1 kg päässä omasta tavoiteestani
- vatsan turpeuden tunne poissa ja vatsa sekä suolisto tasapainottunut
- merkittävä tuki ja vaikutus syöpähoidoissani

Kaikenkattava hyvä sekä henkinen että fyysinen hyvä olo eksponentiaalisesti parantunut.

Totean vain että #kiitollinen ❤️

 

Tietoa eliminaatioruokavaliosta 

Tervetuloa! Olen innostunut jakamaan tietoa funktionaalisen lääketieteen eliminaatioruokavaliosta, joka voi olla todella tehokas työkalu terveyden parantamiseen. Tutkimuksissa se on todettu merkittävimmäksi funktionaalisen lääketieteen työkaluksi.

Eliminaatioruokavalio tunnetaan myös nimellä eliminaatiodieetti, ja sen avulla voit löytää ruoka-aineet, jotka voivat aiheuttaa sinulle oireita tai terveysongelmia.

Eliminaatioruokavalion perusajatus on yksinkertainen, mutta sen vaikutukset voivat olla merkittäviä. Ruoka-aineet voivat aiheuttaa monenlaisia ​​haitallisia reaktioita joillakin ihmisillä, kuten allergioita, intoleransseja tai tulehdusta. Nämä reaktiot voivat ilmetä erilaisina oireina, kuten vatsavaivoina, ihottumina, väsymyksenä, nivelkipuina ja mielialan vaihteluina jne. Eliminaatioruokavalio auttaa tunnistamaan nämä ruoka-aineet ja tarjoaa sinulle mahdollisuuden löytää yksilöllisesti räätälöity ruokavalio, joka vähentää oireita ja parantaa terveyttäsi. Elimaatioruokavalion avulla lyödät itsellesi sopivan ruokavalion jota voit noudattaa käytännössä ikuisesti.

Eliminaatioruokavalio voidaan jakaa kahteen tai kolmeen vaiheeseen. Ensimmäinen vaihe on eliminaatiovaihe, jolloin tiettyjä ruoka-aineita poistetaan ruokavaliosta kokonaan. Näitä ruoka-aineita ovat sokeri, lisäaineet ja tavallisimmin yliherkkyysoireita aiheuttavat ruoa. Tämän vaiheen tarkoituksena on antaa elimistöllesi aikaa palautua ja rauhoittua. Eliminaatiovaihe kestää yleensä noin 3-4 viikkoa, ja sen aikana sinun tulisi seurata oireiden muutoksia ja ruokavalion vaikutusta koko elimistöön.

Toisessa vaiheessa, altistus vaiheessa, yksi kerrallaan poistetut ruoka-aineet lisätään takaisin ruokavalioon. Tämän tarkoituksena on havaita, aiheuttavatko nämä ruoka-aineet sinulle oireita tai reaktioita. Jokainen ruoka-aine testataan yleensä noin 2-3 päivän ajan, ja sinun tulisi pitää päiväkirjaa oireista tai reaktioista. Jos ruoka-aine aiheuttaa negatiivisen reaktion, se poistetaan ruokavaliostasi. Tämä vaihe auttaa sinua tunnistamaan juuri ne ruoka-aineet, jotka voivat vaikuttaa sinuun haitallisesti.

Kolmannessa vaiheessa, ylläpitovaiheessa, sinulla on mahdollisuus luoda yhdessä ravitsemusterapeutin kanssa yksilöllisesti sopiva ruokavalio, joka perustuu saatuun tietoon ruoka-aineiden sopivuudesta. Tämä vaihe on erityisen tärkeä, koska se auttaa sinua luomaan tasapainoisen ja monipuolisen ruokavalion joka tukee terveyttäsi ja vähentää oireitasi. Voit hyödyntää ruoka-aineita jotka eivät aiheuta sinulle reaktioita ja valita vaihtoehtoja, jotka ovat ravitsevia ja herkullisia samanaikaisesti. Monipuolinen ruokavalio on huomattavan tärkeä ja liian kapeasta ruokavaliosta voi olla enemmän haittaa kuin hyötyä. 

MIKSI EN OLE saanut tuloksia eliminaatioruokavaliolla AIEMMIN?

On tärkeää huomata, että eliminaatioruokavalio vaatii ammattilaisen ohjausta, kuten funktionaalisen lääketieteen ravitsemusterapeutin tai lääkärin. He pystyvät auttamaan sinua suunnittelemaan ruokavalion, antamaan ohjeita ruoka-aineiden korvaamisesta ja seuraamaan oireiden kehittymistä. Ravitsemusterapeutti varmistaa ruokavalion ravitsemuksellisen riittävyyden. Ammattilainen on myös tukemassa sinua matkallasi ja antavat tarvittavia neuvoja ja ohjeita. Ilman näitä sekä vertaisryhmän tukea jää matka helposti kesken ja tulokset saamatta.

Eliminaatioruokavalio ei ole pitkäaikainen ruokavalio, vaan sen tarkoituksena on auttaa tunnistamaan juuri sinulle sopivat ruoka-aineet ja räätälöidä ruokavalio, joka tukee terveyttäsi. Tämä voi tarkoittaa tiettyjen ruoka-aineiden välttämistä pysyvästi tai rajoitettua käyttöä.

Eliminaatioruokavalio on vaikuttava työkalu, joka auttaa sinua löytämään tasapainon ja hyvinvoinnin ruokavalion avulla.

 

Täytä kartoituslomake ja aloita kivuton elämä sillä!

 💜

 

Täytä kartoituslomake